Gajo

02/ 530 06 83pon. - pet.: 8h - 18h
 

PERILO MICO CARNOSINA ACTIVATOR IN 1570

30 %
PERILO MICO CARNOSINA ACTIVATOR IN 1570

Opis izdelka

Z Mico MC2 Carnosine do boljšega rezultata in hitreje regeneracije
Micove raziskave so v osnovi usmerjene v dve smeri, in sicer v maksimalno kakovost materialov in napredno tehnologijo ter v udobje, zaščito in izboljšano športno zmogljivost. Zato sodelujejo z mnogimi športniki, ki so dnevno izpostavljeni različnim situacijam v različnih okoljih pri različnih športnih aktivnostih. Plod njihove nedavne raziskave je tudi nova, po mnenju nekaterih revolucionarna kolekcija športnih oblačil Mico MC2 Carnosine, ki jih lahko uporabljamo samostojno ali kot perilo.

Po obdelavi tkanine s tekočino MC2 Carnosine, mikromolekule L-karnozina med nošenjem prehajajo skozi kožo neposredno v kri, kjer pomagajo pri odstranjevanju mlečne kisline oziroma laktata tako, da ga pretvarjajo v piruvično kislino, ki se nato lažje absorbira. Absorbcija L-karnozina skozi kožo je kar 15-krat učinkovitejša kot pri uporabi v obliki tablet, krem in podobnega.

L-Carnosine, pogosto imenovan kar karnozin, je v telesu naravno prisotna snov (večinoma jo vnašamo z uživanjem mesa), vendar se njegova količina z leti manjša. V naravni obliki nastane ob kombinaciji aminokislin beta alanina in histadina. Pozitivne lastnosti karnozina so v Rusiji odkrili že v začetku 20. stoletja, v zadnjem času pa jih raziskujejo tudi v zahodnemu delu sveta:

Karnozin je eden najmočnejših antioksidantov (uničuje proste radikale).

Uravnava procese v telesu (na primer prebudi zaspan imunski sistem, redči pregosto kri ipd.).

Preprečuje glikacijo, ki je pogost pojav predvsem ob pretiranem uživanju preprostih ogljikovih hidratov, ko se sladkor v telesu veže na proteine, kar zmanjša njihovo učinkovitost. S staranjem ima vse to na telo vedno več negativnih vplivov (npr. gubanje kože, počasno celjenje ran, vnetja sklepov, okvare živčnega sistema), zato se omenja kot pomoč pri Alzheimerjevi bolezni, diabetesu, aterosklerozi ipd. Omenjajo se tudi pozitivni učinki pri obravnavi avtističnih otrok.

Vpliv na mišice je izrednega pomena za športnike, saj v povezavi z zgoraj naštetimi lastnostmi vpliva še na povečano mišično moč (stimulacija mišičnih kontrakcij), zaščito telesa pred prostimi radikali, ki nastajajo ob intenzivni vadbi, krajšo regeneracijo ob poškodbah in zadnjo, kar zadeva kolekcijo Mico MC2 Carnosine, najpomembnejšo lastnost, odstranjevanje mlečne kisline. Laktat ali mlečna kislina je stranski produkt, ki nastane ob intenzivni vadbi in povzroča pekoč občutek ter otrdelost mišic, posledično pa zmanjšanje hitrosti, manjšo moč ipd.

Primerna za starostnike in športnike
Kolekcija oblačil Mico MC2 Carnosine s svojo inovativno tehnologijo tkanja in obdelave materialov (poliamidi, poliestri) s tekočino MC2 Carnosine omogoča, da mikromolekule karnozina prehajajo z oblačil preko kože v kri, od tam pa neposredno v mišična vlakna. To se dogaja zaradi telesne temperature, pH-vrednosti kože ter običajnega trenja. Ko karnozin doseže mišična vlakna, pomaga odstranjevati mlečno kislino in s tem zmanjša utrujenost mišic. Pozitivne učinke karnozina bi tako lahko razdelili v dve skupini, in sicer je uporaben za starejše ljudi, ki trpijo za boleznimi, povezanimi s staranjem, v drugo skupino pa bi lahko uvrstili športnike in izboljšanje njihovih nastopov ob uporabi karnozina.

V poletni kolekciji najdete majico s kratkimi rokavi, kratke oprijete hlače do kolen ter tekaške nogavice. Uporaba kompletne kolekcije zagotavlja 100-odstotni izkoristek. Če oblačil ne uporabimo v kombinaciji s tekočino MC2 Carnosine, jih lahko nosimo kot običajna športna oblačila. Postopek obdelave je enostaven: po običajnem pranju brez mehčalca oblačila za pol ure namočimo v mešanico tekočine MC2 Carnosine in vode, jih posušimo in že smo pripravljeni na akcijo. Tekočina je kompatibilna samo z oblačili iz kolekcije Mico MC2 Carnosine.

Dobavljivost

Ni na zalogi

MICO

Blagovna znamka

MICO

41,99 € 59,99 €

Plačilni sistemi

   

Brezplačna dostava nad 75 €

Sorodni izdelki

Povezani z nami